OK We use cookies to enhance your visit to our site and to bring you advertisements that might interest you. Read our Privacy and Cookies policies to find out more.

News Netherlands

Willem Rademacher (r.) ontvangt de award uit handen van Oene Hokwerda.
0 Comments Oct 9, 2017 | News Netherlands

Module voor medisch-tandheelkundige interactie wint Hokwerda Award

Post a comment by Tessa Vogelaar

AMSTERDAM – Student Tandheelkunde Willem Rademacher heeft de Hokwerda Award 2017 gewonnen. De student aan ACTA kreeg de prijs voor de door hem bedachte MTI-Scanner: een EPD-geïntegreerde kwaliteits- en veiligheidsmodule voor medisch-tandheelkundige interacties.

Rademacher ontving de prijs uit handen van de naamgever van de prijs, emeritus hoogleraar Oene Hokwerda. Dat gebeurde tijdens het KNMT Studentencongres in Amersfoort. De tweede prijs ging naar student Mondzorgkunde in Groningen Charlotte Hoogeveen. Zij bedacht een automatische kwaliteitsbeoordeling en classificatie van (röntgen)beelden via deep learning.

De Hokwerda Award beloont jaarlijks ideeën van studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en veiligheid van patiënten of behandelteams binnen de tandheelkunde. De beste inzending wint duizend euro en hulp om het idee in de praktijk te brengen.

De prijs is een gezamenlijk initiatief van de KNMT en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Doel van de award is verbetering van de beroepsuitoefening en de arbeidsomstandigheden in de mondzorg. De focus ligt daarbij op duurzaamheid.
(bron: KNMT)
 

Post a comment Print  |  Send to a friend
0 Comments
Join the Discussion
All comments are subject to approval before appearing. Submit Comment